HTML

ÉnKép - takacsot

Friss topikok

  • Karbonade: Az első résszel egyáltalán nem értek egyet, Európában az Operának egyelőre jóval nagyobb részesedé... (2009.04.02. 14:07) My browser war
  • takacsot: @Bővíz László: Természetesen lehet. Javasolni tudom a könyvesboltok polcain az önfejlesztés részl... (2009.01.01. 12:30) Az IQ-m
  • natalie: szerintem nagyon jo könyv. ajánlom midenkinek! (2007.09.12. 01:21) Stephen King: A mobil
  • Ismeretlen_28084: zseniális könyv tényleg (2007.04.10. 15:24) Matt Beaumont: E-sztori
  • Ismeretlen_29217: Pontosan az gond, hogy a teszt kódrészletet nem tudják értelmezni. Konkrétan a paraméterátadási m... (2006.10.18. 08:02) Internyúzás

Heidelberg

2005.09.12. 13:24 takacsot

Heidelbeg (másik link is) gyönyörű kis városka. Azt mondanám, hogy akkora, mint Nyíregyháza, mások szerint akkora, mint Eger. Gyanítom, hogy Eger kissebb Nyiregynél szóval nem olyan nagy. Ellenben borzasztó szép. Egészen addig persze nem tudtam mit kezdeni vele, mert szépnek szép, de az van máshol is. Akkor fordult a kocka, mikor Feri (munkatárs) mondta, hogy már a középkor óta egyetemi város és akkor becsapott a menykű. Emlékszem korábbi olvasmányaimra, fílmélményeimre. Mindenre, amiben a német területek szerepeltek és a tudós koponyák esetében mindig megemlítették, hogy  Heidelbergben is tanult. Talán még egyik Frankestein adaptációból is ismerősen csang a neve.

Innetől kezdve egész máshogy néztem a várost. Sokkal inkább olyan érzés keritett hatalmába, mint Szentendrén, ami a középkori kis magyar városkák hangulatát sugározza. Ez viszont középkori német városkák hangulatát adja. Valami fenséges úgy sétálni a szűk utcácskákon, hogy ott lovaskordék zörögtek, a fekáliát teljesen az ember fejére boritták és egy-egy tűzvész során akár az egész város porig éghetett.

A kastély az valami csodálatos. Még csak elképzelni is nehéz, hogy a kastélyban lakók milyen pazar módon élhettek. Persze a valóságban nem olyan romantikus, hiszen nem tdok semmit az akkor téli helyzetről, ami igencsak megkeseríthettem az ottaniak életét. Most viszont valami festői  a látvány. Ha akkor is ilyenek voltak az erdők, akkor még festőibb lehetett.

Összefoglalva elképesztően gyönyörű. De kicsit. Most három hétig fogok ide visszajárni..... Valószínűleg nem lessz olyan élvezetes. Különösen egyedül nem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://takacsot.blog.hu/api/trackback/id/tr50775620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása