HTML

ÉnKép - takacsot

Friss topikok

  • Karbonade: Az első résszel egyáltalán nem értek egyet, Európában az Operának egyelőre jóval nagyobb részesedé... (2009.04.02. 14:07) My browser war
  • takacsot: @Bővíz László: Természetesen lehet. Javasolni tudom a könyvesboltok polcain az önfejlesztés részl... (2009.01.01. 12:30) Az IQ-m
  • natalie: szerintem nagyon jo könyv. ajánlom midenkinek! (2007.09.12. 01:21) Stephen King: A mobil
  • Ismeretlen_28084: zseniális könyv tényleg (2007.04.10. 15:24) Matt Beaumont: E-sztori
  • Ismeretlen_29217: Pontosan az gond, hogy a teszt kódrészletet nem tudják értelmezni. Konkrétan a paraméterátadási m... (2006.10.18. 08:02) Internyúzás

Random gondolatok

2006.05.15. 09:15 takacsot

Prezentációk és meetingek

Lehetm hogy ott a legrosszabb a prezentációkészítő, meetingelőkészítő gyakorlat, ahol sok a meeting és presentáció. Ahol tudják, hogyan kell csinálni ott azzal is tisztában vannak, hogy a kevesebb ebben az esetben több.

Visszásság

A pszf-en a váltókkal foglalkoztam. A való életben gyakorlatilag már nem használnak váltót. Tanárom az elmúlt 20 évben egy alkalommal futott egybe bele. Az is igaz, hogy a váltó az alapja minden hitelviszonyt megtestesítő értékpapírnak.

Idő

Ha jó munkával fejezed be a napot, akkor a pihenés is sokkal hatékonyabb. Ha sikeres volt a napod nem érzed magad fáradtnak.

Tudatalatti

A tüdatalatti tényleg működik. Nem spirituális maszlagró beszélek, hanem a mindennapi tapasztalatról. Arról, hogyan születnek a ötletek, hogyan jönnek a "derült égből villámcsapás"-szerű ötletek. Győzödés illetve hitetlenkedés helyett ki kell próbálni. Lehet, hogy nem tudatalattinak tulajdonítod majd az eredményeket, de kit érdekel. A fő, hogy működik.

Végy egy jegyzetfüzetet és passzints hozzá egy tollat. Bármikor eszedbe jut egy gondolat, ami érdekes vagy fontos lehet jegyezd le. A problémát oldassz meg, jegyezd le. Elég pár mondat. Akár a metrón, akár a liftben vagy. Olvasol könyvet, amiben találsz egy jó gondolatot, jegyezd fel. Majd tedd el, pihentesd. Ne foglalkozz vele. Miután leírtad az agyad már "tudatosította" így a tudatalattid tud vele foglalkozni. Majd egy nap után vedd elő és írd mellé azt, ami eszedbe jut róla. Bármit. Lehet, hogy nem is kell elővenned, mert mikor robogsz haza a trolival eszedbe jut a probléma megoldása. Ott a jegyzettümb és írd le. Kivállóan működik.

A lényeg, hogy jegyzetelj. De ha nem zavar, hogy világmegváltó gondolataidat elfelejted, mire hazaérsz, akkor persze neked nincsenek is világmegváltó gondolataid.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://takacsot.blog.hu/api/trackback/id/tr66775784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása