Mindig is tudtam, hogy jól tudok sütni, mint úgy álltalában minden férfi. De én be is szoktam bizonyítani. Aki azt hiszi, hogy a férfiak nem tudnak főzni az csak hibás recepteked akar férfiember kezébe adni. Itt és most én ilyenet teszek. Igaz, hogy eredetileg hagymás rostályost akartam csinálni, de a csikós rostélyos receptje került a kezek közé, és menet közben erősen változott a tervezett eredmény. De valami mennyei finom lett.
Az alábbi mindenestől 1 óra, de java részében lehet e TV előtt ülni és sörözni.
Baktass le a henteshez. Vegyél flekkennek való marhahúst. HA minden igaz, akkor hüvelykúj vastag másfél-, két-tenyér nagyságú húsokat dobnak eléd. 3-4 szelet több, mint 1 Kg. Aztán nyomás haza.
Lazán megütögeted kloffolóval, vagy, ha kemény vagy, akkor ököllel. Bors (só nem!) és akármi fűszer, amit szeretnél. Ha kicsit korábban kezded, akkor pár nappal előtte egy kis mustárral és olivaolajjal pácolhatod. Bevágod a széleit, hogy ne ugorjon össze a hús. Így is össze fog egy kicsit esni, de nem annyira.
Serpenyő hevít, forróra, minmális olaj. Bele a hús. 2-3 percig sütni , amjd megfordítani és megin 2 percig sütni. Ezzel szép színe lett és kialakult a hússütéshez elengedhetetlen kéreg. Serpenyő- és húsmérettől függően kb 1 dl vízet löttyincs alá. Fedd le.
Kapd elő a hagymát paprikát és paradicsomot. Szecskázd fel. Dobd rá. Fedd le. Kis lángra a serpenyőt.
30-40 percre vonulj el egy sürrel tévézni.
Visszatésrzs és kikapod a húst. Illata és állaga olyan, mint az álom. Omlik az ember szájában.
A hagymás-paradicsomos-paprikás cuccot esetleg még feljavíthatod kis gombával cukkinivel. Kis tejszinnel felöntöd, felforralod és már kész is a köret.
Tálalalás és evés.
Nekem elsőre kb 1 óra alatt lett kész. De a hentestől kezdve az kaaj utáni elégedett hátradőlésig, mindenestől. Rajtad kívül még ez lessz aza marha, amit a kedvesed szeretni fog!