HTML

ÉnKép - takacsot

Friss topikok

  • Karbonade: Az első résszel egyáltalán nem értek egyet, Európában az Operának egyelőre jóval nagyobb részesedé... (2009.04.02. 14:07) My browser war
  • takacsot: @Bővíz László: Természetesen lehet. Javasolni tudom a könyvesboltok polcain az önfejlesztés részl... (2009.01.01. 12:30) Az IQ-m
  • natalie: szerintem nagyon jo könyv. ajánlom midenkinek! (2007.09.12. 01:21) Stephen King: A mobil
  • Ismeretlen_28084: zseniális könyv tényleg (2007.04.10. 15:24) Matt Beaumont: E-sztori
  • Ismeretlen_29217: Pontosan az gond, hogy a teszt kódrészletet nem tudják értelmezni. Konkrétan a paraméterátadási m... (2006.10.18. 08:02) Internyúzás

Michael LeBoeaf: Az önszervezés iskolája

2007.03.10. 20:39 takacsot

Még egy könyv az időgazdálkodás oltárám.

És megint egy nagyon jó könyv. Meglepő módon az időgazdálkodás csak egy töredéke. Rengeteg tanács és ötlet van benne a szervezés és célok megvalósítás gondjaira. Javaslatok a kommunikációs javítására, nehéz emberek kezelésére. Jó könyv. Mondjuk sok gondolatot már ismerek, hiszen manapság ez az egyik heppem. Az időgazdálkodás. De nem baj. Ezek olyan dolgok, amiket hallani kell anniszor, ahányszor csak lehet. Rögzül. A motiváció és önsimeret egy folyamatos tevékenység. Ráadásul kiderül mik a tényleges problémás dolgok. Például: A megszakítások leküzdése eddig monden könyv része volt. És éppen emiatt olyan meglepő, hogy milyen kevés ember ismerte fel, hogy mekkora hatékonyságcsökkentő probléma.

Konkrétan ebben a könyvben tudatosul bennem mélyen az, hogy nem a munka mennyisége számít, hanem az eredmény. A munka mítoszának lerombolása roppantúl tetszik. Igazából a könyv egységes felépítése roppant szimpatikus. Elsőként a problémákra mutat rá. Mindenki felismeri magában és másokban a gondot, majd konkrét javaslatokat ad a leírt problémák megoldására.

Nagyon jó. Elolvasásra és tanulásra termett könyv.

Igazából nem is értem, hogy miért nem oktatják ezeket a dolgokat az iskolákban. Százszor több haszna lenne, mint a történelem leckéknek és barátainak.

Gyakran fordul elő, hogy délutánra kimerültnek és csalódottnak érzi magát, mert aznapi munkájának nem volt kézzelfogható eredménye? · E könyvbõl megtanulhatja, hogyan lehet néhány egyszerû ötlet segítségével minden napot értékessé tenni úgy, hogy közben idõt és energiát takarít meg. Előfordult már, hogy agyonhajszoltan igyekezett betartani határidőket, mégis egyik válságból a másikba zuhant? · E könyv megmutatja, hogyan tarthatja a határidőket, és hogyan szakíthat a kapkodással. Gyakran fordul elő, hogy képtelen szót érteni kollégáival, s felesleges konfliktusokba keveredik velük? · E könyvből megismerheti a leggyakoribb kommunikációs csapdákat és azokat a módszereket, ahogyan elkerülheti őket. 

Szólj hozzá!

Címkék: time olvasonaplo, productivity, management, idogazdalkodas, professionalism,

A bejegyzés trackback címe:

https://takacsot.blog.hu/api/trackback/id/tr97775886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása