HTML

ÉnKép - takacsot

Friss topikok

  • Karbonade: Az első résszel egyáltalán nem értek egyet, Európában az Operának egyelőre jóval nagyobb részesedé... (2009.04.02. 14:07) My browser war
  • takacsot: @Bővíz László: Természetesen lehet. Javasolni tudom a könyvesboltok polcain az önfejlesztés részl... (2009.01.01. 12:30) Az IQ-m
  • natalie: szerintem nagyon jo könyv. ajánlom midenkinek! (2007.09.12. 01:21) Stephen King: A mobil
  • Ismeretlen_28084: zseniális könyv tényleg (2007.04.10. 15:24) Matt Beaumont: E-sztori
  • Ismeretlen_29217: Pontosan az gond, hogy a teszt kódrészletet nem tudják értelmezni. Konkrétan a paraméterátadási m... (2006.10.18. 08:02) Internyúzás

MAXWELL, JOHN C.: VEZETÉS 101 - AMIT MINDEN VEZETŐNEK TUDNIA KELL

2008.01.25. 15:06 takacsot

Maxwell uraság kifjezetten jó könyveket ír a vezetésről. Olyan módon mutatja be, hogy értsem az összefüggéseket és egyértelmű lépéseket ír le, amit ha megteszek, akkor jobb vezető lehetek.

Ez a könyv nagyon hasonlít már egy korábban olvasotthoz, sőt gyakorlatilag minden tekintetben ugyan az. Előnye, hogy kicsi, rövid, hamarabb és gyorsabban feldolgozható. Könnyabb magadévá tenni.

Olvasd el, amint tudod.

Imhol kiemeltem tényleg csak pár érdekes gondolatot.

 Minden olyan ugylet amely egyenlő jutalmakkal kecsegteti a lustákat és a szorgalmasakat, előbb-utóbb inkább lustákról, semmint a szorgalmasaktól fog hemzsegni.

... 

Pareto elv érdekes alkalmazása: írd össze a szervezetedben lévő emberkét és tedd fel a következő kérdést: Ha ez az ember kellemetlenseget okozna nekem vagy megvonná a tamogatását, mi lenne annak valoszínű következménye. Ha cselekvésképtelenné tenne, akkor tegyél egy jelet a neve mellé. Ha segíthet vagy árthat, de nem akadájozhatja meg abban a lehetőségben, lényeges dolgokat vigyél véghez amellé ne tegyél semmit. Igy kb. az emberek 15-20% mellet lesz jel. Ők azok a létfontosságú kapcsolatok, amiket fejlesztened kell a gyarapodás érdekében.

Megcsináltam ezt a gyakorlatot és kijött, hogy a főököm kivételével gyakorlatilag majd minden megjelölt ember a beosztottjaim között szerepel. Bizony-bizony, az ő mnkájuk teszi lehetővé az én eredményem is.

Nem valami sokat tudsz véghezvinni az életben, ha csak azokon a napokon dolgozol, amikor jól érzed magad.

... 

Ha embereid nem tudják, hogy mire számítsanak tőled mint vezetőtol, egy idő után semmiféle vezetést nem fognak várni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: olvasonaplo management, leadership,

A bejegyzés trackback címe:

https://takacsot.blog.hu/api/trackback/id/tr81776034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása