HTML

ÉnKép - takacsot

Friss topikok

  • Karbonade: Az első résszel egyáltalán nem értek egyet, Európában az Operának egyelőre jóval nagyobb részesedé... (2009.04.02. 14:07) My browser war
  • takacsot: @Bővíz László: Természetesen lehet. Javasolni tudom a könyvesboltok polcain az önfejlesztés részl... (2009.01.01. 12:30) Az IQ-m
  • natalie: szerintem nagyon jo könyv. ajánlom midenkinek! (2007.09.12. 01:21) Stephen King: A mobil
  • Ismeretlen_28084: zseniális könyv tényleg (2007.04.10. 15:24) Matt Beaumont: E-sztori
  • Ismeretlen_29217: Pontosan az gond, hogy a teszt kódrészletet nem tudják értelmezni. Konkrétan a paraméterátadási m... (2006.10.18. 08:02) Internyúzás

Recept: Lágy joghurtos csirkemáj

2005.07.17. 20:13 takacsot

Nem igazán értem, miért nem szeretnek az emberek főzni! A legnagyobb ellenérv mindig a mosogatás és hasonló nyűgös dolgok. De szerintem emögött inkább annak elhallgatása áll, hogy egy rántottán kívűl képtelen bármit is elkészíteni. Pedig mindkettőre van megoldás. Az elábbi saját próbálkozás eredmény, és igazán mosogatásbarát és elképesztően finom. Teljesen el vagyok ájulva magamtól.

Szóval vegyél csirkemájat. Ez jó, mert olyan zsenge, hogy szinte sütni sem kell. Kell még só, bors és némi zöldfűszer. Én most lestyánt használtam. Nincs semmi jelentősége, mert ha másik zöldfűszer kerül bele, akkor legfeljebb más lessz az aromája. Ki-ki az egyéni izlése szerint. Kell még joghurt is. A köretnek és most rizst készítettem, de természetesen bárki bármilyet elkészíthet. Ja és persze hagyma.

Szóval. Kockára a hagyma. Olivaolajban piritgasd meg és dobáld bele a kb újnyira szecskázott májat. Só, és bors izlés szerint. Közbe a joghurtba 2 kiskanál cikrot és a zöldfűszert elkvarva lágyíthatjuk a joghúrt savanyúságát. Mikor a májnak már a közepe sem nyers, akkor gyakorlatilag már kész van. Lehet, hogy egy kicsit levet is ereszt, de ezt megint izlés szerint el lehet forralni. Szóval ekkor jön bele a joghurt és még pár percig vígan rogyogtatjuk és kész is.

Az íze olyan, mint egy álom!

Mit is jelent ez a kifogások szemszögéből? Kb. 20 perc két edény (serpenyő a májnak és kicsi edény a rizsnek)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://takacsot.blog.hu/api/trackback/id/tr19775599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása