Nem igazán értem, miért nem szeretnek az emberek főzni! A legnagyobb ellenérv mindig a mosogatás és hasonló nyűgös dolgok. De szerintem emögött inkább annak elhallgatása áll, hogy egy rántottán kívűl képtelen bármit is elkészíteni. Pedig mindkettőre van megoldás. Az elábbi saját próbálkozás eredmény, és igazán mosogatásbarát és elképesztően finom. Teljesen el vagyok ájulva magamtól.
Szóval vegyél csirkemájat. Ez jó, mert olyan zsenge, hogy szinte sütni sem kell. Kell még só, bors és némi zöldfűszer. Én most lestyánt használtam. Nincs semmi jelentősége, mert ha másik zöldfűszer kerül bele, akkor legfeljebb más lessz az aromája. Ki-ki az egyéni izlése szerint. Kell még joghurt is. A köretnek és most rizst készítettem, de természetesen bárki bármilyet elkészíthet. Ja és persze hagyma.
Szóval. Kockára a hagyma. Olivaolajban piritgasd meg és dobáld bele a kb újnyira szecskázott májat. Só, és bors izlés szerint. Közbe a joghurtba 2 kiskanál cikrot és a zöldfűszert elkvarva lágyíthatjuk a joghúrt savanyúságát. Mikor a májnak már a közepe sem nyers, akkor gyakorlatilag már kész van. Lehet, hogy egy kicsit levet is ereszt, de ezt megint izlés szerint el lehet forralni. Szóval ekkor jön bele a joghurt és még pár percig vígan rogyogtatjuk és kész is.
Az íze olyan, mint egy álom!
Mit is jelent ez a kifogások szemszögéből? Kb. 20 perc két edény (serpenyő a májnak és kicsi edény a rizsnek)
Recept: Lágy joghurtos csirkemáj
2005.07.17. 20:13 takacsot
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://takacsot.blog.hu/api/trackback/id/tr19775599
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.