Istenem én valami tökéletes vagyok! Olyat alkottam, hogy azt meg kell örökíteni. Kiindultam egy sült húsból, de a végén a köret vitte el a prímet.
Csak egy sima párolt zöldséget akartam csinálni, de elég korlátozottak voltak a készleteim. Pár paradicsom, paprika és sárgarépa. (sokszor hallom, hogy a petrezselyem-gyökérre fehérrépát mondanak, őrület! hülye pestiek)
Vékony csíkokra vágtam a sárgarépát (lehet gyalulni is, de én csóró vagyok) amit hagyma társaságában feldobok párolni. Majd hasonló vékony csíkokra vágott paprika és végül kicsi kockára vágot paradicsom. Közben persze némi fűszerezés. A végeredmény egy lecsó-származék. Íze és zamata a lecsóé, ha a répa állag és enyhe ízhatását elfeledjük, akkor egy nagyadag lecsó, de szerencsére ott a répa hozzáadva kellemes ízét és illatát a kompozícióhoz. Persze most nem lecsóra volt szükségem, hanem köretre, így a levét szinte teljesen elrotyogtattam. A végén egy kis szegfűborssal is meghintettem. A majdnem teljesen natúr hósszelettel valami fantasztikus ebédet alkottak.