HTML

ÉnKép - takacsot

Friss topikok

  • Karbonade: Az első résszel egyáltalán nem értek egyet, Európában az Operának egyelőre jóval nagyobb részesedé... (2009.04.02. 14:07) My browser war
  • takacsot: @Bővíz László: Természetesen lehet. Javasolni tudom a könyvesboltok polcain az önfejlesztés részl... (2009.01.01. 12:30) Az IQ-m
  • natalie: szerintem nagyon jo könyv. ajánlom midenkinek! (2007.09.12. 01:21) Stephen King: A mobil
  • Ismeretlen_28084: zseniális könyv tényleg (2007.04.10. 15:24) Matt Beaumont: E-sztori
  • Ismeretlen_29217: Pontosan az gond, hogy a teszt kódrészletet nem tudják értelmezni. Konkrétan a paraméterátadási m... (2006.10.18. 08:02) Internyúzás

Multitasking a dashboardon

2009.02.08. 08:40 takacsot

Feature-ök, story-k taskokból állnak. Többől is. Némely fejlesztőnél észrevettem, hogy egyszerre több taskon is dolgozik ugyan azzal a feature-vel kapcsolatban (daily standup során világosan látszik, hogy napról napra több taskot tesz fel, de ne teszi át a done állapotba). Miért lehet ez?

  • Kicsik a taskok és többet is el tud végezni. Igen ez triviális, de lást entebb nem ez ahelyett, mert akkor a régiek kikerülnek in progress állapotból.
  • Többen dolgoznak rajta, mint jelezték és azok munkája is az adott emberen keresztül jelenik meg. Uff! Pedig a daily standup pont erre van.
  • Nem jól bontja fel a taskot. Olyan feladatokat határozott meg, amik kész volta nem egyértelműen meghatározható, csak a többi vagy éppen a teljes feature elkészítése után dönthető el.
  • Hibásan értelmezi a taskot. Tipikusan kevesebbet értenek a taskba, mint ami oda tartozik. Pl "középréteg művelet implementálása" az üzleti logika kifejtését jelenti. De bizony ide tartozik a db és a kliens stubok kapcsolódó változtatása is. ez egyből több modult érint és emiatt kerül több task, mert akkor már "elkezdi" a UI-t is. Hasonló az előzőhöz.
  • Nincs tisztában azza, hogyan is akarja megoldani a feladatot. Mindenbe belekap. Megint csak a hibás feladat felosztás egy variánsa.

És mit lehet tenni?

Szólj hozzá!

Címkék: standup agile scrum

A bejegyzés trackback címe:

https://takacsot.blog.hu/api/trackback/id/tr34929566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása